Centre de Psicologia Infanto – Juvenil – Tarragona

T. (+34) 681 92 87 48 – info@mentistgn.com

PER QUÈ LA PSICOLOGIA?

A la meva adolescència, per diferents circumstàncies, ja tenia clar que em volia dedicar a allò que em permetés guiar, ajudar i formar part de les famílies. Em vaig adonar que tan ser infant com adolescent com mare/pare no és fàcil; no naixem apresos, ens trobem perduts i/o confosos en moltes ocasions, i gairebé no hi ha ajuda a la que acudir.

Per això vaig decidir estudiar el Grau de Psicologia a la URV i a l’acabar, vaig realitzar el Màster en Psicologia General Sanitària. Sembla que no va ser suficient, m’agradava massa el cervell, el seu funcionament, com afecten moltes coses en aquest, etc., i em vaig endinsar en aquest món realitzant el Màster en Neuropsicologia.

QUÈ MÉS?

Tinc la gran sort de poder-me dedicar al que m’agrada, la psicologia infanto – juvenil.

Fa uns anys vaig començar a treballar amb infants i adolescents amb TDA – H. Més tard se’m va presentar l’oportunitat de treballar amb més varietat de trastorns (TEA, Trastorns de conducta, Trastorns de l’aprenentatge, dislèxia) i diferents problemes/dificultats (emocionals, afectives, relacionals, d’aprenentatge, etc.); amb els quals treballo actualment aquí a MENTIS.

No només tinc experiència en l’àmbit de la psicologia i la neuropsicologia, també he treballat i treballo actualment com a professora universitària a la URV; una de les meves altres passions, la docència! Em van oferir ser professora del doble grau en educació infantil i educació primària, a l’assignatura de Trastorns de l’aprenentatge i, tot i ser enmig de la pandèmia i ser en format online, va ser una experiència positiva. Gràcies a aquesta, el 2021 em van demanar ser l’encarregada de l’assignatura de psicologia al CESDA (Centre d’Estudis Superiors de l’Aviació – URV). Va ser tot un descobriment, perquè em vaig adonar que ser professora s’havia convertit en vocació. Actualment, compagino les meves dues passions, ser psicòloga infanto – juvenil i professora. Això m’ha fet reflexionar i puc dir que una vocació pot aparèixer en qualsevol moment de les nostres vides!

EN QUÈ M’HE FORMAT?

  • Curs reeducacions psicopedagògiques des de l’àmbit cognitiu – conductual -> treballar les dificultats i/o trastorns de l’aprenentatge, la planificació, mètodes d’estudi, promoure la motivació i l’autoestima en l’àmbit escolar i davant les tasques incloses en aquest.
  • Canvis, separació i pèrdues en la infància i l’adolescència -> com i quan abordar les situacions i els canvis significatius en la vida dels infants i els adolescents que poden repercutir en el seu desenvolupament a nivell emocional, afectiu, d’autoestima, etc.
  • Codependència emocional -> entendre el funcionament dels tipus de relacions dependents, els perfils de persones que s’hi troben implicades i com corregir i aprendre a relacionar-se de tu a tu de forma asertiva i igualitaria.
  • Primers auxilis psicològics -> com, quan i per què atendre psicològicament a qualsevol persona víctima directa o indirecta d’un fet traumàtic que posi en risc la seva salut mental.
  • Trastorns conductuals -> quins trastorns conductuals existeixen i com abordar-los mitjançant diferents tècniques i tipus de teràpies; crear una xarxa amb altres professionals i dur a terme el seguiment del pacient.
  • Bullying -> anàlisi dels rols/perfils implicats en l’assetjament a l’aula/escola, com abordar-ho mitjançant la mediació i estratègies/tècniques.
  • Autoestima -> Avaluació de l’autoestima en infants i adolescents, psicoeducació sobre el concepte, factors que hi influeixen positiva i negativament i tractament de la baixa autoestima.
  • Escola i psicoteràpia -> relació entre l’escola i la necessitat de psicoteràpia en alumnes amb dificultats/trastorns/problemes associats a nivell emocional, conductual, afectiu, d’habilitats socials. Com coordinar escola i psicologia i establir objectius i intervenció de forma paral·lela.
  • Suïcidi -> avaluació dels factors relacionats amb conductes relacionades amb el suïcidi, estratègies d’intervenció davant senyals de predisposició.